Benzine en dieselauto’s gaan op termijn vervangen worden door plug in hybrid,

dus ook wij wij schakelen door en introduceren de C5 X PLUG-IN HYBRID :

 • Video : https://www.youtube.com/watch?v=8bCllnkiWDk

 • Erste Ausfahrt im Citroën C5 X Plug-in Hybrid: Rendezvous im D-Segment | autohaus.de

Citroën C5 X PLUG-IN HYBRID 2023: lees er hier alles over:

 • Op zijn Plug-In Hybrid versie biedt de C5 X een technologisch hoogstandje dat nog nooit eerder werd gezien in de automobielsector, de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension, die de dubbele Progressive Hydraulic Stops®-ophanging.,                           die al aanwezig is in het Citroën-gamma op de thermische modellen C4, C5 Aircross en C5 X, combineert met een elektronische sturing van de dempers.
 • De ophanging van elk wiel wordt onafhankelijk en in real time gereguleerd om te reageren op de ondervonden spanningen, wat het mogelijk maakt om het veercomfort nog verder te verhogen. De demping kan nog soepeler zijn en tegelijk een uitstekende ondersteuning van het lichaam bieden, dankzij de continue elektronische regeling van de dempers.
 • Met de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension heeft Citroën opnieuw een stap vooruit gezet in zijn programma Citroën Advanced Comfort® en biedt het met de C5 X Plug-In Hybrid een comfortniveau dat ongeëvenaard is in zijn categorie, om in alle gemoedsrust te reizen.
 • Prijzen vanaf € 45.445,00

 • En dit onderscheidt deze Citroën C5 van alle andere automerken:

De Plug-In Hybrid versie van de C5 X biedt ’s werelds eerste actieve Citroën Advanced Comfort®-ophanging,
die Progressive Hydraulic Stops® combineert met actieve ophangingsregeling.

Het voertuig past de ophanging van elk wiel aan door het zachter of strakker te zetten afhankelijk van de omstandigheden.

ULTIEM COMFORT MET DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION

Dankzij sensoren die de weg en zijn onregelmatigheden in enkele milliseconden ontcijferen, wordt de informatie doorgegeven aan een computer die op elk moment de juiste instellingen bepaalt om alle inzittenden een maximaal comfort te bieden.

Naast de ESP-sensoren beschikt de gecontroleerde ophanging over vier verticale positiesensoren en drie wielsnelheidssensoren om de lichaamsbewegingen en het rijritme te analyseren: longitudinale en laterale versnelling, yaw rate (rotatie van het voertuig rond zijn verticale as), stuurwielhoek en -snelheid, stand van het gaspedaal, remdruk of voertuigbelasting. Al deze informatie stelt de computer in staat voortdurend op de ophangingen te reageren.

Op die manier versterkt het ophangingscontrolesysteem de doeltreffendheid van de Progressive Hydraulic Stops® door de ophanging tijdens de rijfase nog meer te ontspannen, zodat ze op de rechte stukken over de weg kan vliegen, en tegelijk een doeltreffende ondersteuning van de carrosserie bij zware belasting te garanderen, wat het gevoel van veiligheid aan boord nog versterkt.

“Voor de ontwikkeling van de C5 X moesten we voldoen aan zeer veeleisende specificaties:
nog verder gaan in de onderscheidende zachtheid van de Citroën-ophanging,
en tegelijk een zeer hoog niveau van carrosserie-ondersteuning bieden.

We hebben vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze unieke service om het ultieme comfort te bereiken dat wordt geboden door de actieve ophanging Citroën Advanced Comfort®!!

4 RIJMODI DIE BIJ UW STEMMING PASSEN

De C5 X Plug-In Hybrid biedt 4 rijmodi, die met de keuzeknop op de middenconsole kunnen worden aangepast aan het soort weg dat wordt afgelegd en het comfort dat de bestuurder en de passagiers wensen.

In “Electric”-modus is de aandrijving uiteraard volledig elektrisch, met de Citroën Advanced Comfort® Active-vering ingesteld op de Normal-modus.

 • De “Hybride” modus wisselt af tussen elektrische aandrijving en een combinatie van elektrisch en thermisch vermogen. De actieve ophanging blijft in de normale modus.
 • In “Comfort”-modus werkt de aandrijflijn zoals in de Hybrid-modus, maar wordt de actieve ophanging in de Comfort-modus gezet voor een verbeterd tapijteffect.
 • De ophangingsmodi Normal en Comfort zijn onder de 50 km/u vergelijkbaar om de beste flexibiliteit bij lage frequenties te garanderen. Boven 50 km/u worden de modi gedifferentieerd om de beste soepelheid te garanderen in de Comfort-modus en de beste synthese tussen comfort en lichaamsondersteuning afhankelijk van de snelheid in de Normale modus.
 • In “Sport” modus, ten slotte, draait de verbrandingsmotor altijd en wordt hij ondersteund door de elektrische motor voor een maximale dynamiek. Tegelijkertijd worden de besturing, het gaspedaal en de automatische versnellingsbak dynamischer. De actieve ophanging schakelt ook over naar een stevigere Sport-stand om het rijplezier te verhogen.

HET ONDERSCHEIDENDE COMFORT VAN DE GROTE REISBERLINES VAN CITROËN

De thermische versie van de Citroën C5 X is standaard uitgerust met de Advanced Comfort-ophanging van Citroën, met Progressive Hydraulic Stops®, die de voor het merk kenmerkende zachtheid biedt en alle verkeersdrempels, kuilen en andere oneffenheden in de weg lichtjes opneemt.
De ophanging werkt in twee fasen, afhankelijk van de spanningen:
1. Bij lichte compressie en rebound controleren de veer en de demper de verticale bewegingen zonder de hydraulische aanslagen te hoeven gebruiken. Maar de aanwezigheid van deze stopplaatsen heeft de ingenieurs in staat gesteld het voertuig een grotere bewegingsvrijheid te geven, waardoor een “vliegend tapijt”-effect ontstaat.
2. Bij hoge compressie en rebound werken de veer en de demper samen met de hydraulische compressie- of reboundaanslag, die de beweging geleidelijk afremt, zodat plotselinge stops aan het eind van de slag worden vermeden. In tegenstelling tot een conventionele mechanische aanslag, die energie absorbeert maar een deel ervan weer afgeeft, absorbeert de hydraulische aanslag deze energie en voert ze af. Er is dus geen sprake van een terugslagverschijnsel.

EEN EXTRA STAP IN HET CITROËN ADVANCED COMFORT® PROGRAMMA
Al een eeuw lang is het begrip comfort nauw verbonden met Citroën. Hoewel het in één woord kan worden samengevat, is comfort in feite meervoudig. Demping, carrosserie-ondersteuning, akoestiek, zitplaatsen, helderheid, bewoonbaarheid, ergonomie, modulariteit, diensten… vele parameters bepalen mee het welzijn en de gemoedsrust die de passagiers ervaren bij het gebruik en onderhoud van hun voertuig.
Om zijn klanten al deze dimensies van comfort te bieden, lanceerde Citroën in 2016 het programma “Citroën Advanced Comfort®”, waarvan de Progressive Hydraulic Stops®-vering een van de pijlers is. Met de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension gaat Citroën een stapje verder en biedt het de klanten van de C5 X Plug-In Hybrid het ultieme reiscomfort.YouTube : https://youtu.be/F6PNMSxltE8

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid. Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt een nieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën. Het nieuwe logo is moderner, grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanaf medio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerd worden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten, werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023. Deze verandering gaat gepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingen voor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: “Nothing moves us like Citroën”.

Citroën versterkt zijn plug-in hybride aanbod: meer toegankelijkheid met een nieuwe 180 pk op de c5 aircross en een grotere actieradius op de c5 aircross en c5 x

 • Citroën biedt een nieuwe, meer toegankelijke plug-in hybride met een nieuwe versie op de C5 Aircross die de 150 pk (110 kW) PureTech benzinemotor combineert met een 81 kW sterke elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 180 pk.
 •  Deze versie is gebaseerd op een nieuwe generatie geoptimaliseerde 12,4 kWh batterij bestaande uit 84 cellen, waarmee tot 58 km kan worden afgelegd in de emissievrije elektrische modus.
 •  De C5 Aircross Plug-In Hybrid 180 e-EAT8 is een aanvulling op de Plug-In Hybrid versie 225 e-EAT8, waarvan de actieradius in elektrische modus met bijna 15% is toegenomen tot 64 km zonder CO2-uitstoot, zonder lawaai en zonder trillingen. Hij is gebaseerd op een nieuwe generatie 14,2 kWh batterij met 96 cellen.
 •  Ook de C5 X Plug-In Hybrid 225 e-EAT8 ziet zijn actieradius met 15% toenemen tot 63 km dankzij een wijziging in het batterijbeheer.
 •  Deze plug-in hybrides bieden een grote veelzijdigheid, met de mogelijkheid om dagelijks 100% elektrisch te rijden en te profiteren van de ondersteuning van de verbrandingsmotor voor langere ritten. Ze zorgen voor comfort en gemoedsrust met soepel en stil rijden en de mogelijkheid van toegang tot alle lage-emissiezones.
 •  Ze profiteren van de diensten van het Citroën Citizen Services®-programma, zoals de PHEV Plug-in Reminder om serener en verantwoordelijker te rijden.
 •  De C5 Aircross Plug-In Hybrid 180 e-EAT8 is te bestellen vanaf € 44.180 (prijs incl. BTW).

Classic Car Brokers is sinds kort actief in de promotie van ALLEEN de Citroën C5 X via de plaatselijke dealers in Oost Vlaanderen en Noord Brabant.
Veel Citroën fanaten rijden al 50 jaar Citroën;
Vincent Noordman reed gemiddeld 35.000km. per jaar met alleen de hydraulisch aangedreven modellen CX, XM Break, C5 Break, DS 21 en 23.

Een betere referentie kunt u zich niet wensen.

Aarzel niet en vraag een proefrit aan of huur enkele dagen deze fantastische C5X

 

Nieuwe Citroën C5 X: direct als plug-in hybride - AutoWeek